Gå til innhold

Konkurranselydighetskur dag 2. 9.febr.

februar 13, 2011

I dag skulle vi være ute på TOMRA i Asker, grudde meg litt til dette, begynte å bli kaldt når jeg dro hjemmefra.  Kristin var der når jeg kom, viste vei hvor vi skulle holde til, etterhvert kom de andre. En hadde ikke hund med seg pga kennelhoste, fikk låne hund av Kristin.

Vi satte oss i en ring og Kristin spurte hvordan det hadde gått med treningen, jeg sa at det hadde gått greit, men når jeg begynte å trene igjen skjønte jeg jo at det ikke var så greit allikevel, det var vel noe som jeg kunne ha gjordt annerledes.

PÅ PLASS:  Trixie var ikke helt med, noen ganger luktet hun i bakken før hun satte seg, noen ganger gikk henne langt ut før hun satt seg.  Nå har jeg faktisk begynt å ha en leke i h.hånd, da er hun faktisk mye mer med, skikkelig morsomt er det 🙂 Når det blir skikkelig bra får hun leken 🙂 Fikk innlæring i hvilken fot man skulle holte med, og hvilken fot man skulle gå i fra hunden uten at hunden er med, det er høyre. De fleste holtet med venstre fot, noen med høyre. Så skulle vi lære hvilken fot vi skulle begynne med når vi skulle til høyre, vi som holtet med venstre skulle begynne med høyre fot, og omvendt tror jeg det var.

STÅ:  Når det gjelder stå,  skulle jeg si stå, det har jeg ikke gjordt, har bare fått henne til å stå. Nå har jeg fått bra stå, kommandere henne og venter lenge med godbit/leke, holder faktisk godbiten på ryggen til hun er fokusert på meg. Har også begynt å kaste leke  når hun står, hun får ikke leken før hun ser på meg, skikkelig flink er henne blitt, det går fremover 🙂

INNKALLING: Ingen problem for oss det, Trixie kommer som et lyn når jeg begynner å småspringe og gjemmer meg bak bil. Det samme med når jeg står stille noen meter fra, når hun er nesten ved siden av meg kaster jeg leke bakover fra min venstre side.

DEKK FRA SITT: Trodde faktisk ikke hun var så flink til det, men der tok jeg jammen feil 🙂 Skulle ha en hurtig dekk, Trixie banket ned i bakken med begge forbena når jeg sa dekk, det var jenta mi det 🙂 gjorde det noen ganger til før jeg avsluttet.

FELLESDEKK: I dag var jeg pingle for Trixie sin del, det var kaldt og Trixie er naken under magen, tok ingen sjanse på at hun skulle bli dårlig så hun fikk ligge på teppe. Sa til Kristin at det får ikke hjelpe hva hun sier, der er jeg sta, vil det beste for Trixiemor 🙂 Trixie var kjempeflink, hun satt på teppet til jeg sa at hun skulle dekke, jeg gikk ifra et godt stykke, ble vel like langt som de andre, unntatt de som skulle gjemme seg. Det var noen hunder som var urolige, noen reiste seg men Trixie lå, ble veldig stolt over henne 🙂 Vi ble kommandert tilbake, skulle da gå to skritt bak hunden, da kom det en bil som skulle forbi oss, vi måtte avslutte dekken da, men prøvde på nytt igjen. Fikk dekket henne, gikk litt ifra, gikk bak henne, gikk frem til henne, hun ble liggende til jeg sa sitt, Trixie er blitt kjempeflink 🙂 Det er kjempemorro å trene lydighet når jeg kan trene på en så morsom måte som Kristin lærer oss 🙂 Alt blir jo en baklengskjeding, og det er jeg veldig for 🙂

Til onsdag skal det bli en del minusgrader, da sa Kristin at det hadde vært fint om vi kunne utsette kurset en uke hvis vi alle var hjemme i vinterferien og det var vi 🙂

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: