Gå til innhold

Lydighetskonkurransekurs og agilitytrening 9.mars.

mars 11, 2011

LYDIGHET: Vi hadde fått ny plass å trene lydighet på, Solvang skole i asker, kjempeflott og stort sted å trene på, hele skolegården faktisk 🙂 Vi kunne ha ute alle hundene samtidig, ble ekstra trening for Trixie det. Men Trixie takltet situasjonen veldig godt, alle hundene var utrolig flinke, ingen som ville springe ut, alle var hos eier. Vi skulle begynne med «fri ved fot», Jeg måtte være veldig snar med belønning når hun var der hun skulle være, det tok ikke lange tid før hun skjønte hva jeg ville, flinke Trixie 🙂 Nå vi skulle snu var jeg veldig treg, ville se at hun kommer, men det gjør jo Trixie veldig usikker, Kristin sa at jeg mått være mer bestemt når jeg snur helt om og bare gå, Trixi kommer sa hun, og det gjorde hun faktisk, flinke Elin og flinke Trixie 🙂 Så var det stå når jeg gikk sidelengs, det gikk veldig fint, Trixie står og jeg kaster leke, kommer tilbake med leke og får godbit. Jeg må bare passe på hvordan jeg sier «stå», hvis jeg er litt streng i stemmen, går halen mellom bena, hvis jeg prøver å få til en stå med litt mildere men bestemt stemme, går det delvis greit, fikk ikke sett så veldig på det denne gang siden vi trente en del alene. Ser hvor viktig det er å være to når man trener på akkurat sånne ting, det har noe med å se å få tilbakemeldinger med en gang man gjør feil. Kristin var veldig flink, følte at hun så oss nesten hele tiden og kom med tilbakemeldinger hele tiden. Vi prøvde litt apport med treapport, hadde nok med å kaste apporten og se om Trixie var interessert, bare det at hun tar den opp er veldig fint, har fått låne en apport hos kristin for å trene på det hjemme. Trente også på innkalling fra sitt, Trixie er litt usikker og kommer ikke i raskt tempo hvis jeg sier «på plass», prøvde bare på navnet hennes og da kommer hun i raskt tempo, Kristin sa at navnet hennes på den kommandoen kan jeg ha i kl.1,2 og 3 men ikke i elite, ja, ja tenkte jeg da, er jo litt usikker på om jeg blir og vil nå opp så langt, blir man veldig hektet og ser at Trixie er veldig flink kan jeg jo tenke på det, sikkert greit å ha noe annet å trene på enn bare agility. På slutten var det fellesdekk, Trixie lå på en ende, hun syntes ikke det var noe særlig når Kristin gikk bak henne og gikk sikk sakk mellom hundene, skulle nok vært litt nærmere henne når Kristin gikk sånn, Kristin sier at Trixie må føle seg 100 % trygg når hun ligger på fellesdekk, det følte selvfølgelig ikke henne da, fy meg 😦 Da Kristin kommanderte oss tilbake og skulle da gå to skritt bak henne, og hun lå også når jeg kom opp til henne, hun lå også helt til jeg sa «sitt opp», det er jenta mi det, hun var kjempeflink 🙂 🙂 Siden alle hundene hadde vært ute samtidig og alle hadde fått trent mer enn nok så avsluttet vi litt tidligere, det passer meg perfekt, da kom jeg tidsnok til agilitytreningen på Skui kl 20 🙂

AGILITY: Som sagt så var jeg på agilitytrening på Skui, det var Wenche på kolsås dyrehospital som sa at jeg måtte prøve Trixie på en del agility før jeg skulle til henne den 15.mars, skulle jo egentlig den 7.mars, heldigvis skrev jeg en mail til henne dagen før ang Trixie og at hun ikke haltet akkurat nå, da spurte hun om jeg heller ikke kunne komme tilbake 15.mars og da skulle jeg trene en del agility siden det er det som gjør at Trixie halter.

Som sagt så gjordt, de som var tilstede var: Kari O, Gro, Nina, Ann-Cathrin, Martine og Gro B. Det var skikkelig hyggelig å være på trening igjen, dette savner jeg virkelig 🙂 Kari hadde med en banetegning som hun hadde lånt av Beate 🙂 Vi hadde ikke med møne, men hadde med et ekstra rør som vi la i bue på enden, dvs at vi kunne ta stigen fra den andre siden også.

Så var det vår tur, tror det blir sitting før start nå, ser at det fungerer mye bedre, får brukt litt av lydigheten her «på plass», da sitter henne som et lys 🙂 1 og 2 dvs hopp og rør skulle være med uansett hvor vi skulle videre, vi tok først, hvit ring 3-4, rett frem hopp og slalom, for en fart hun har, tror hun har bygget opp farten fra sist hun trente, skulle ikke tro vi har vært borte så lenge (nå snakker jeg om Trixie og ikke meg ;-)) den farten inn i slalomen, trodde hun skulle smelle inn i den, men neida hun smatt elegant inn i den, morsomt å se at hun ikke har glemt noe 🙂 Prøvde også jakkotuss(tror jeg) på hopphinder til venstre etter rett rør og rett inn i slalom, så tok jeg  4 firkant, deretter rett rør og hopp til høyre og inn i rør, så hopp rett frem, og inn i rett rør og rett frem til hopp og rør som vi supplerte med, så var det stigen, jeg bare sprang forbi og viste og sa stigen, hun løp og jeg løp, hørte bare «hjeeelp» fra de andre, skjønte ingenting før jeg fikk høre etterpå at hun hadde hatt sånn fart at hun nesten landet på midten av stigen, men var mektig imponert at hun tok oppfeltet allikevel 🙂 Hun er flink på nedfeltet, men er ikke fornøyd enda, vil at hun skal ha to av og to på, at hun skal gå ned med en gang,  men hun er litt treg på akkurat det. Men på den siste økten var det perfekt, håper bare at hun husker det vi avsluttet med 🙂 Som sagt den siste økten gjorde vi så og si det samme som først, jeg skal jo presse henne litt, bare det å ta slalom er jo lenge siden sist. For å si det som det var, det var DRITMORRO 🙂 Tusen takk Kari for at du hadde med en kjempeflott bane som var helt perfekt for oss, og for mange flotte oppmuntrende kommentarer, og det var fra hele gjengen som var der, dere er en utrolig flott gjeng å trene sammen med 🙂

Jeg var utrolig flink å varme opp og gå ned Trixie etter hver økt. Glemte å stretsje etter selve treningen men er ikke langt hjem derfra, tok stretsjingen(det er helt sikkert ikke sånn det skrives) rett etter vi kom hjem, tok også å masserte Trixie veldig mye.  Hun så veldig glad og fornøyd ut hele tiden. Det var utrolig å kunne legge seg i sofaen etter treningen, hadde da holdt på siden kl 17.50 med lydighet før jeg dro på ag trening kl 20, så var litt sliten kan man si, men deilig sliten etter to treningsøkter med en fantastisk våken og flink hund jeg har 🙂 Ikke noe halting å se før jeg la meg, heller ingenting på morgenen etter, det var jeg jo veldig spent på, men var utrolig happy når jeg så at hun kom hoppende mot meg når jeg sto opp, INGENTING halting, hun løfter ikke foten engang, er bare utrolig GLAD 🙂 Men MÅ ha en trening til og vil gjerne trene i ridehall, ser at det er tingen for Trixie, vi får se hva det blir på søndag.

2 kommentarer leave one →
  1. mars 14, 2011 7:00 pm

    Dette er virkelig imponerende Elin! Du får ha en liten lydighetsoppvisning neste gang vi sees på trening 🙂
    Til agilitytreningen – JIPPPPIIIIIII!!!!! ingen halting 😀

  2. Kari O permalink
    mars 14, 2011 7:20 pm

    Det er bare så utrolig gøy å ha deg tilbake på treningene Elin!! Har virkelig savnet deg!!!! og en helt vanvittig fart på Trixie!! hun har ikke glemt sine kunster, det er ihvertfall sikkert:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: