Gå til innhold

Treningskonkurransegruppe med Jenni Lehtinen 10-11.nov.2012

november 13, 2012

Denne gruppen skal være treningsgruppe for målbevisst trening, det var det som sto i teksten som Jenni sendte ut. Sente søknad, var litt i tvil om jeg kom med, målbevisst trening, tja, ikke alltid man er det når man drar på trening, kanskje det blir noe annet hvis jeg kommer i denne gruppa tenkte jeg 🙂 Det var nervepirrende å vente på svar, siste frist var lørdag 3.nov og søndag skulle vi få svar om hvem som kom med. Så kom svaret, JIPPI, JEG VAR MED 🙂 Det ble 1 liten hund, 5 mellom og 4 store. Gleder meg spesielt å se hvordan de andre mellom hundene jobber, og hvordan de andre jobber generelt sett. Gruppa skal trene en gang i mnd, nov,des,jan,febr,mars, april og juni, 7 mnd, har sagt fra meg januar, men må se om jeg får med meg den også.

Var på trening på ondag kveld, etter treningen begynte Trixie å halte, når vi kom hjem gikk Trixie på tre ben, skjønte ikke helt hva det var, hun fikk en rimadyl før vi gikk til sengs. På torsdag ringte jeg veterinær, fikk time senere på dagen. Jeg sjekket Trixie og fant ut at hun umulig kunne ha forstrukket noe, for hun var bøyelig og hadde ikke smerter i muskler og sener, var heller ikke varm noe sted. Så over til veterinær, hun var veldig nøye og kjente etter ryggraden, om det var noe utglidning osv. men Trixie var fin der, ikke lenge siden jeg var hos kiropraktor med henne. Hun var imponert over lårmusklene, og hvor veltrent hun var, måtte også spørre henne ang vekte, sist jeg var hos vet var Trixie 10,7 kg, skjønte da at hun måtte ned litt, gikk på vekta før vi skulle inn og da var henne 10,4, synes hun er fin nå 🙂 Hun kjente etter muskler og sener nedover høyre forben som hun halter på, ingenting der, så gikk henne lengre ned, poten og klør, da var det litt ømt for Trixie, så ja, hun hadde forstuet en klo. Det var godt at det «bare» var det, Trixie må gå på rimadyl i 4-6 dager, hvis hun fortsatt halter etter at hun er ferdig med rimadyl må henne på rtg. Men som jeg ser nå, dette er siste dag med rimadyl, så går henne vanlig på fire ben, jeg går jo litt turer, men bare 15 min turer og det går helt fint, hun er jo ikke en rolig hund, så hun hopper jo opp og ned slagbenken på kjøkkenet, mange trapper har vi i huset også, og det ser ut som hun ikke har noen problemer med dette, men hun går jo fortsatt på smertestillende. Har sagt fra meg trening frem til onsdag 21.nov, da må jeg prøve, skal på Dogs4all og gå agility på lørdag og utstilling på søndag, eller var det omvendt, hihi.

Jeg var litt usikker på hva jeg skulle gjøre ang treningsgruppa, skulle jeg si fra meg alt pga skaden til Trixie, sendte først en mail til Jenni, sa fra meg plassen, sjattet med Beate, hun sa til meg  hvorfor i all verden skulle jeg det, TAKK Beate for at du så litt lengre enn meg akkurat da, jeg så bare en syk hund. Sendte da en mail om at jeg ville vente til jeg hadde vært hos veteinær med å ta en avgjørelse. Sendte mail tilbake til Jenni etter veterinærbesøk, sa jeg gjerne ville beholde plassen i gruppa. Jenni sa at jeg bare skulle komme uten hund, det var en annen som hadde kennelhoste på sin, så da ble vi to uten hund.  Det var godt å ta den avgjørelsen og jeg angrer ikke, gruppa er jo bare en gang i mnd, og Trixie håper jeg blir bra til neste gang 🙂

Jeg hadde begge hundene med meg lørdag siden Roy skulle ha skyterkurs på jordbru, og det skulle vare en stund.

Lørdagsplan:

10.30  Velkommen på kurs ! kort presentasjon av deltagere :  Skulle presentere oss, selv med alder som Lise innførte, hihi. Glemte faktisk at jeg bare er 47 og ikke 48 som jeg sa, herregud, tenk å gjøre seg selv gamlere enn man er.

10.45  oppvarming til handlere : 
En finsk lek som Jenni lærte oss, selv med mye latter fikk vi det til. Tror ikke jeg skal forklare hvordan denne leken er, hihi
11.15  Koordinasjon øvelser + løpeteknikkanalyser: 
Her skulle Jenni ta tiden på oss, hadde tidtakingsutstyr klar, skulle løpe fra A til B, husker ikke hvor mange meter. Først stå på streken og akselere og løpe så fort man kunne, vet ikke hva tiden min ble, men følte at jeg løp så fort jeg kunne, dette skulle vi gjøre to ganger, bedre resultat på nr 2.
Så skulle vi stå ca 4-5 meter fra start, to ganger her også. I mine ungdomsår var jeg ganske rask, gikk på folkehøgskole, idrettslinje, løp i fra alle gutta, hihi Har også spilt fotball, men det er jo mange år siden, jeg la opp karrieren min da jeg var 26 år, ingen fotball etter det.
Så skulle vi løpe baklengs, da måtte jeg stole på den personen som sto mot meg og vise hvis jeg løp feil, skulle løpe mellom tidtakingsutstyret (mål). Det gikk bra først løp, andre løp ble mye bedre, da var man litt sikrere, men som sagt så er det vanskelig å løpe baklengs.
Koordinasjonsøvelser, husker ikke helt hva vi begynte med, tror det var måvals( tvunget framforbytte)
Jenni la ut tre pinner ovenfor hverandre med ca 4-5 meter fra hverandre.
Begynte med venstre vinge, hunden kommer på venstre side, løper forbi hindret og tar framforbytte, skal være så nær nærmeste vinge som mulig og sende over, da skal vi også ha blikk på det andre hinder så vi vet hvor det er. Skal også ha blikk på hunden når vi løper til neste hinder, tre måvalser skulle vi ta. Jeg må huske på å se på Trixie og ikke bare løpe.
Løpe baklengs når hunden skal ta serpentiner, helst rett strekke. Det gikk bra.
Så var det fremover med blindbytter, er litt mer stiv på høyre side, må tøye skikkelig for å få frem smidigheten.
Så var det for å få hunden til meg, f.eks min venstre side, venstre arm nede langs siden og høyre knyttneve på min venstre side, så skulle vi løpe frem, også ta motsatt vei,  skulle også snu hode litt for å ha et lite blikk på hunden. Føler meg litt stiv i kroppen, men ikke så ille.
12.15  handlingsanalyse 1 (uten hund) :12.15  handlingsanalyse 1 (uten hund). Har tatt tegningen fra Beate, litt enklere å forklare da.
Kan begynne med RUND HVIT , her ville jeg bare sende henne i rør, ikke gå så langt ifra, hun kommer ut på min høyre side, sende henne over (si rundt) og snu min venstre side mot henne. Jeg fikk jo ikke vist med hund, men er helt sikker på at det er dette jeg ville gjordt i en konkurranse.
SORT RUND RING:  Her skulle vi ta bakbytte på 2, her skulle vi stå på høyre side av utgangen av røret, sende hunden over 2 og hunden skal da løpe rundt borteste vinge. Jeg ville ha stått på linje til 2, gått et skritt ut, men dette får jeg praktisere når Trixie blir bra i foten.
Det er et bakbytte som jeg ser Beate har glemt 😉  Det er SORT FIRKANT 1, 2 og SORT RUNDING 2 Her skulle vi sende hunden i rør, være på høyre side av rør, så sende hunden og springe til venstre, men må teame dette veldig.
HVIT FIRKANT: Her skulle vi sende hunden i 1 og løpe med hunden frem til streken og sende over til 2. Jeg ville da ha sendt henne og sagt rundt, og snu kroppen, det er mange detaljer Jenni spurte om, og det kunne jeg nesten ikke svar på, tenker jo ikke i de baner. Må begynne å analyser alt jeg driver med for å ha et svar 🙂
SORT FIRKANT stå bak hinder, markerer og ta imot hunden. Jeg ville ha stått med venstre arm og beveget meg rundt vingen når hunden kom for å få en flott sving.
13.30 Lunsj: Jan Egil hadde lagd veldig god varm lunsj, takk for maten 🙂
14.00 oppvarming av hundene: 

14.30 handlingsanalyse 1 (med hund): Dette så jeg selvfølgelig på, man lærer en del av dette også 🙂
16.30 gjennomgang av handlingsanalyse: 

17.30 avslutning Dro hjem før alle hadde gått, har 1 time og 20 minutter å kjøre hver vei.

Så var det søndag, her skulle gruppe A gå først, jeg er med i gruppe A. Skulle da være i hallen kl 10.

Her er programmet for dagen:

Søndag:

   10.00 Handlingstrening for gruppe A (gruppene blir delt ut på lørdag, demokratisk med 20 % skjønn ;o) )
   12.00 Handlingstrening for gruppe B
   14.00 gå ned hundene
   14.15-14.45 lunsj
   14.45  teori
   16.00-18.00 helsesjekk m. kiropraktisk kvikkscan og muskelanalyse til hundene (gruppe A først)
  Banen:
Må lære at Trixie skal se på hinder før hun får startsignal.  Sende hund gjennom rør, kjøre måvals på 2, sende på 3, kjøre jaacoo på 4, så var spørsmålet skulle man kjøre jaacoo med gentletutch eller bruke bare venstre arm. Jeg er for gentletutch, den klarer jeg, og Trixie klarer å tyde den bedre enn hvis jeg skal bruke venstre hånd, jeg har prøvd mange ganger med venstre hånd, hele venstre arm blir med over hindret og jeg går selvfølgelig for langt bak også. Men skjønner her at hvis jeg bruker gentletutch har jeg dårlig tid til å vise henne videre, blir for treg med høyre hånda og får da antageligvis en liten stopp, så konklusjonen her er at jeg må lære å ta jaacoo med venstre hånd.
Jan Egil hadde også laget en deilig varm lunsj til oss på søndag 🙂 Spiste vel litt for mye, det ble lite middag når jeg kom hjem.
TEORI: Begynne på skrats for å øve inn tette svinger med liggende pinner, når man har lært inn tette svinger, kan man legge på kommando, så sette opp pinner.
Trene inn forskjellige vinkler med pinner nede.
Trene selvkontroll inne. Trene slipp på kommando.
Skal trene stå før start. Som jeg har skrevet før, trene at Trixie skal se på hindret før hun får klarsignal.
Det er veldig mye jeg skal trene på når jeg får frisk hund, skal ta med meg lekse på treninger osv, gleder meg veldig til det 🙂
Tusen takk jenter for en flott helg 🙂
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: